"We zien dat te veel merken duurzaamheid gebruiken als een middel om meer producten te verkopen. We verkopen liever één product met een hoge levensduur dan 100 producten die mensen alleen maar kopen omdat het als 'duurzaam' is gelabeld"

Peter Terkelsen
CEO & Owner, SACKit

Duurzaam gemaakt

Wij geloven dat een van de manieren waarop we onze negatieve impact kunnen verminderen en duurzaamheid kunnen ondersteunen, is door duurzame producten van hoge kwaliteit te maken met een hoge gemiddelde levensduur. Je zult ons nooit zien toegeven aan de laatste modegril. In plaats daarvan houden we ons aan een eenvoudige ontwerpfilosofie die ons in staat stelt functionele producten te maken die lang meegaan:

Hoogwaardige materialen
Kwaliteit begint bij de materiaalkeuze. We zijn erg kieskeurig wat betreft al onze materialen, van hout en textiel tot technologie, en we kiezen alleen materialen waarvan we weten dat ze solide en duurzaam zijn.

Tijdloos ontwerp
We houden onze ontwerpen altijd eenvoudig en klassiek. Niet alleen omdat we van de minimalistische Scandinavische esthetiek houden, maar ook omdat we weten dat eenvoud langer meegaat. We willen producten maken die niet uit de mode raken, zodat onze klanten ze jarenlang willen houden.

Duurzame innovatie

We zien het als onze plicht om voortdurend na te denken over de manier waarop we materialen gebruiken en onze producten ontwerpen. Samen met onze leveranciers en partners zijn we op zoek naar duurzamere alternatieven voor sommige van onze ontwerpen en processen om onze voetafdruk te verkleinen. Er is nog een lange weg te gaan, maar we zijn er trots op dat we een aantal van onze bestsellers kunnen introduceren in speciale edities die op hun manier duurzame ontwikkeling ondersteunen.

Dare Yourself To Care

CHARGEit Care serie

Met trots presenteren we een reeks draadloze opladers die zijn gemaakt met aandacht voor het milieu en in samenwerking met de milieu-organisatie Plastic Change. Plastic Change werkt aan het doorbreken van de exponenti√ęle groei van plasticvervuiling op wereldwijde schaal en CHARGEit Care is onze manier om deze belangrijke zaak te steunen. Bij elke verkoop van de producten in de collectie doneren wij 25 eurocent aan Plastic Change.

25 eurocent aan de milieuorganisatie Plastic Change voor elk verkocht product uit de CHARGEit Care serie.

De CHARGEit Care serie is bekleed met stof gemaakt van 100% hergebruikte plastic flessen en de verpakking is 100% plasticvrij.

Verpakkingen in de CHARGEit Care-serie zijn gemaakt zonder plastic en van FSC¬ģ-gecertificeerd karton.

Minder verpakking is meer

Als het op verpakking aankomt, houden we ons aan het principe dat minder meer is - zelfs als "minder" betekent dat het visueel minder aantrekkelijk is. Dat betekent dat we materialen met zorg kiezen en altijd zo min mogelijk verpakking gebruiken.

Plastic
We gebruiken zo min mogelijk plastic in onze verpakkingen en veel van onze producten zijn nu helemaal zonder plastic. We werken eraan om alleen 100% gerecycled plastic te gebruiken, als we al plastic gebruiken.

Papier en karton
Als het gaat om papier en karton streven we ernaar om altijd de meest duurzame optie te vinden. In sommige gevallen betekent dit dat we 100% FSC¬ģ-gecertificeerd papier gebruiken, wat betekent dat het materiaal afkomstig is uit FSC¬ģ-goedgekeurde en goed beheerde bossen. In andere gevallen kiezen we ervoor om karton uit ons magazijn opnieuw te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer we een gerepareerd product opnieuw verzenden.

"We kijken voortdurend naar nieuwe manieren om onze verpakkingen te ontwerpen en wat voor het ene product de meest duurzame oplossing is, is dat misschien niet voor een ander product. Het is niet altijd eenvoudig en we vragen ons altijd af of er een betere manier is om dingen te doen"

Carina
Marketing Director, SACKit

FSC¬ģ-gecertificeerd

Het merendeel van de houtproducten van SACKit is FSC-gecertificeerd (Forest Stewardship Council¬ģ, FSC-C190311), ter bevordering van verantwoorde productproductie. Al onze FSC¬ģ-gecertificeerde producten zijn afkomstig uit goed beheerde bossen die verantwoord bosbeheer toepassen, waaronder de garantie dat er niet meer hout wordt gekapt dan het bos kan reproduceren en de garantie dat de houthakkers de juiste veiligheidsuitrusting en eerlijke lonen hebben en andere gecontroleerde bronnen.

FSC¬ģ-certificering is uw en onze garantie voor verantwoord bosbeheer dat zowel de natuur beschermt als de mensen die erin werken en ervan afhankelijk zijn.

Afval verminderen

Als fabrikant van elektronica houden we ons aan het Deense Producent Verantwoordelijkheids Systeem, wat betekent dat we voldoen aan een aantal normen die de omgang van producenten met elektrische en elektronische apparatuur en batterijen regelen. Daarnaast zetten we ons in om afval in het algemeen te verminderen en waar mogelijk hergebruik te stimuleren.

Omgaan met elektronisch afval met GreenMind
Om ons elektronisch afval te verminderen werken we samen met GreenMind, dat gespecialiseerd is in het verlengen van de levensduur van elektronische apparatuur. Alle defecte elektronische onderdelen worden naar GreenMind gestuurd, die ze repareert en vervolgens doorverkoopt in hun eigen winkel met drie jaar garantie.

Doorverkoop van demoproducten
We streven ernaar om nooit producten weg te gooien en altijd een thuis te vinden voor gebruikte of beschadigde goederen. Zo verkopen we bijvoorbeeld alle demoproducten die gebruikt worden op beurzen bijvoorbeeld tegen een lagere prijs op dagen zoals Black Friday. Op deze manier bevorderen we hergebruik en beperken we onze afvalvoetafdruk.

Vrachtpraktijken optimaliseren

Met een internationale toeleveringsketen en klanten over de hele wereld vervoeren we een grote hoeveelheid goederen over lange afstanden. We zijn ons ervan bewust dat internationaal vrachtvervoer een grote bijdrage levert aan luchtvervuiling en daarom evalueren we ons vrachtproces voortdurend en werken we aan manieren om de uitstoot gerelateerd aan transport te verminderen.

In 2020 hebben we samengewerkt met Danish Transport Optimization om het transport in onze hele toeleveringsketen te stroomlijnen. Dit omvat het minimaliseren van luchtvracht, het implementeren van nieuwe transportprocedures en het minimaliseren van doos- en ordergroottes.

"Ik zou willen dat we konden zeggen dat we alles wat er in onze hele toeleveringsketen gebeurt volledig onder controle hebben, maar dat is gewoon niet de realiteit. Het is niet genoeg om leveranciers een gedragscode te geven en dan te verwachten dat alles koek en ei is. Daar zijn we ons van bewust en we zullen blijven werken aan het verbeteren van de transparantie en onze leveranciers stimuleren om het beter te doen"

Peter Terkelsen
CEO & Owner of SACKit