Hoe bescherm je je tuinmeubelen tijdens de winter?

Om langer van je tuinmeubelen te kunnen genieten, is het belangrijk om deze goed te beschermen en op een correcte plaats op te bergen.

De tuinmeubelen van SACKit zijn ontworpen om het hele jaar door buiten te blijven staan, maar als je extra zorg wilt besteden aan je tuinmeubilair, vind je hier een gids over hoe je er het beste voor kunt zorgen tijdens de winter.

Moet ik mijn tuinmeubelen tijdens de winter binnen halen?

Als je meubilair gemaakt is om het hele jaar buiten te staan, dan kan het echt geen kwaad om dit daadwerkelijk te doen - zelfs tijdens de winter. Maar je tuinmeubelen binnen halen, bespaart je heel wat tijd wanneer de lente terug in het land is.

Over het algemeen kun je je tuinmeubelen het beste binnen bewaren, op een koele en droge plek. Zo vermijd je dat je je tuinmeubelen eerst moet schoonmaken, vooraleer je je zitzak of lounge set terug op het terras of in de tuin kunt plaatsen.

Vermijd echter om houten meubels in een verwarmde ruimte op te bergen, omdat hout kan uitdrogen bij lage luchtvochtigheid. We raden je aan om ze in een schuur, garage of op een overdekt terras te bewaren. Als je opslagruimte dreigt onder te lopen, kun je je meubelen op pallets plaatsen, om waterschade te voorkomen.

Winterhoezen voor je tuinmeubelen

Heb je geen schuur of garage om je tuinmeubelen in op te bergen, dan biedt SACKit je de Winter Cover aan - een hoes voor tuinmeubelen, gemaakt van wind- en waterdicht materiaal. De hoes is elastisch en kan makkelijk worden aangebracht of verwijderd worden. Dankzij een hoes, zoals de Winter Cover, hoef je je tuinmeubelen niet eerst schoon te maken. Je kunt dus sneller genieten van het lentezonnetje!

Zorg ervoor dat je meubelen volledig droog zijn, voordat je de hoes aanbrengt. We raden aan om vuil en stof te verwijderen, voordat je je meubelen opbergt. Besteed vooral aandacht aan het verwijderen van vogelpoep, dit kan lelijke vlekken achterlaten.

Hoe maak ik mijn tuinmeubelen schoon?

Voor het beste onderhoud raden we aan om je stoffen meubelen te reinigen met de SACKit Textile Cleaner. Verwijder eenvoudig en moeiteloos alle soorten vlekken in enkele minuten. Of het nu gaat om koffievlekken of vogelpoep, met de SACKit Textile Cleaner is de redding nabij!

En dit geldt voor al onze stoffen tuinmeubelen!

Je kunt de hoes van de SACKit Bean Bag Chair verwijderen, maar plaats deze niet in de wasmachine of droger, omdat de met de hand gestikte stiksels aan de randen beschadigd kunnen raken tijdens het wassen of drogen in de machine.

Heb je vragen?

Als je vragen hebt, kun je altijd contact met ons opnemen via de chat of op tel. +45 39 39 29 39.